Koronatilanne Etelä-Pohjanmaalla

Tiedote Nyrkin kokouksesta 23.11.2020

Tiedote Nyrkin kokouksesta 9.11.2020

-----------

Tiedote Korona nyrkin kokouksesta 29.10.2020

Torstaina 29.10.2020 kokoontunut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi, että Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin alueella on siirrytty kiihtymisvaiheesta perustasoon. Alueellisen nyrkin suositukset siirryttäessä kiihtymisvaiheesta perustasoon:

Etätyö
Suosittelemme, että työpaikoissa, joissa on mahdollisuus tehdä etätyötä, ainakin osa työntekijöistä on etätöissä. Niissä työpaikoissa, joissa tällä hetkellä on etätyösuositus, etätyötä jatketaan toistaiseksi.

Työpaikoille suositellaan taukojen porrastusta ja suojaetäisyyksien pitämistä sekä kasvomaskien käyttöä mikäli turvavälejä ei kyetä säilyttämään. Tämä auttaa vähentämään mahdollisissa altistumistapauksissa altistuneiden määrää ja karanteeneja.

Yleisötilaisuudet ja julkinen kokoontuminen
Kokoontumisrajoitukset: noudatetaan alueella voimassa olevaa AVI:n määräystä, jossa yli 50 henkilön yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia voi järjestää varmistaen niiden turvallisuus asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Joukkuelajien ottelutoiminnassa kehotetaan edelleen huomioimaan koronatilanne. Maskin käyttö ja turvaväleistä huolehtiminen on tärkeää. Huomioidaan OKM:n ja THL:n ohjeet.

Maskisuositus
Sairaanhoitopiirin alueella käytössä laajennettu maskisuositus, jonka mukaan käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Matkustussuositus
Suosittelemme, että muuta kuin välttämätöntä matkustamista Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle ja pääkaupunkiseudulle vältetään, koska sairastumisriski näillä alueilla on huomattavasti suurempi kuin alueellamme.

Korona nyrkin kokouksen osallistujat 29.10.2020
Jaakko Pihlajamäki, sairaanhoitopiirin johtaja, EPSHP, kokouksen puheenjohtaja 
Tiina Perä, johtava ylilääkäri, Seinäjoki
Miia Kaartinen, aluehallintoylilääkäri, aluehallintovirasto
Kirsti Kähärä, johtava ylilääkäri, LLKY
Tuula Hannila-Handelberg, ylilääkäri, THL
Ulla Harjunmaa, asiantuntijahammaslääkäri, THL
Heidi Ojala, johtava ylilääkäri, Kaksineuvoinen
Tiina Hirvioja, tartuntatautilääkäri, THL
Mika Soininen, ylijohtaja, ELY
Elina Kärnä, infektioylilääkäri, EPSHP
Hannu Puolijoki, johtajaylilääkäri, EPSHP
Matti Rekiaro, ylilääkäri, EPSHP
Anita Huhtamäki, tiedottaja, EPSHP
Hanna Hyvärinen, hallintosihteeri, EPSHP, kokouksen sihteeri