Järvi-Pohjanmaan perusturvan päivitys Koronarokotuksiin liittyen

Koronarokotuksen pääpaino siirtyy nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaisesti entistä voimakkaammin ikäihmisiin.

Vuonna 1941 ja sitä aiemmin syntyneiden koronarokotukset päästään aloittamaan Järvi-Pohjanmaan perusturvassa viikolla 7.

Rokotukseen ovat tässä vaiheessa oikeutettuja myös heidän omaishoitajansa.

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Alajärven terveyskeskuksessa sekä Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla. Tarkemmat ohjeet ajanvarauksesta lähetetään kotiin kirjeitse aina sille ikäryhmälle, joka kulloinkin on oikeutettu varaamaan rokotusaikaa. Kirje postitetaan oikea-aikaisesti kaikille yli 70-vuotiaille.

Toivomme, että ikäihmisten omaiset, tuttavat sekä naapurit tarjoaisivat nyt apuaan, jotta jokaisen olisi mahdollista päästä rokotuspaikalle. Käytössä oleva koronarokote vaatii hyvin tarkat säilytys- ja käsittelyohjeet eikä yksittäisiä rokoteannoksia voida kuljettaa ikäihmisten kotiin.

Rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää iäkkäille henkilöille, sillä he ovat kaikkein alttiimpia vakaville koronavirusinfektioille.

Rokotukset etenevät seuraaviin väestöryhmiin rokotteiden saatavuuden mukaan kevään aikana. Tiedotamme tilanteesta paikallislehdissä rokotusten edetessä.

Rokotusjärjestys etenee iän ja perussairauksien mukaisesti. Perusterve työikäinen väestö on rokotusvuorossa viimeisimpänä. Rokotteita ei anneta alle 16-vuotiaille.

4.2.2021

Järvi-Pohjanmaan rokotetyöryhmä