Järvi-Pohjanmaan perusturvan päivitys Koronarokotuksiin liittyen

Alueella ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut n. 2750 henkilöä. Yli 80-vuotiaista rokotteen on saanut n. 95% ja myös heidän kanssa samassa taloudessa asuvia omaishoitajia on rokotettu. Rokotukset etenevät viikolla 14 ensisijaisesti alle 69- vuotiaille 1. riskiryhmiin kuuluville ja edelleen 70-79-vuotiaille henkilöille. Rokotteita tarjotaan kuntalaisille Thl:n ohjeistuksen mukaisesti.

https://thl.fi/fi/web/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat  

Alle 70-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat varaavat koronarokotusta varten ajan  verkosta www.hyvis.fi –palvelusta tai soittamalla koronarokotteiden ajanvarausnumeroon  06 2412 7800. 

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Alajärven terveyskeskuksessa sekä Lappajärven, Lehtimäen ja Vimpelin terveysasemilla. Tarkemmat ohjeet ajanvarauksesta on saapunut kotiin kirjeitse yli 70-vuotiaille. Jos jostain syystä kirje ei ole tavoittanut kohderyhmässä olevaa henkilöä, asiaa voi tiedustella koronarokotteiden ajanvarausnumerosta 06 2412 7800.

Takaisinsoittojärjestelmän avulla rokotusajat annetaan järjestyksessä

Koronarokotteen ajanvarausnumerossa on takaisinsoittojärjestelmä. Opastavat nauhoitteet kertovat, kun soittajan numero on tallentunut takaisinsoittojärjestelmään. Tämän jälkeen numero on takaisinsoittojonossa ja soittaja voi rauhassa jäädä odottamaan yhteydenottoa.  Jos linja on ruuhkautunut, tulee numeroon soittaa uudelleen, jolloin numero tallentuu takaisinsoittojärjestelmään.  Asiakkaalle pyritään soittamaan 1-3 päivän kuluessa mutta takaisinsoitto voi tulla esimerkiksi viikon kuluttua sen mukaan miten alueelle saadaan rokotteita.     Takaisinsoittojärjestelmäntarkoituksena on se, että kuntalaisen tarvitsee soittaa vain yhden kerran ajanvaraukseen eikä hänen tarvitse puhelimessa odotella vapautuvaa linjaa.

Riskiryhmien koronavirusrokotusten rokotusjärjestys

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset)

THL:n internetsivuilta löytyy tarkempi kuvaus kyseiseen riskiryhmään kuuluvista sairauksista ”Riskiryhmien koronarokotusten järjestys”. Rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää iäkkäille henkilöille, sillä he ovat kaikkein alttiimpia vakaville koronavirusinfektioille.

29.3.2021
Järvi-Pohjanmaan rokotetyöryhmä