Tietoa Vimpelistä

Perustettu vuonna 1866
Asukasluku 2672 (31.12.2022)
Pinta-ala 328,61 km², josta 41,46 km² vesistöjä

Vajaa 3000 asukkaan Vimpelin kunta sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, kauniin Lappajärven rannalla. Muita naapurikuntia Lappajärven lisäksi ovat Alajärvi, Perho ja Veteli.

Vimpelin kunta on perustettu v. 1866. Vimpeli kuuluu hallinnollisesti Järviseudun seutukuntaan, Etelä-Pohjanmaan maakuntaan ja Länsi-Suomen lääniin.

Vimpelissä puhutaan Järviseudun murretta. Vimpeli tarjoaa asukkailleen turvallisen ja yrittäjähenkisen ympäristön asumiseen ja työntekoon sekä hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet.

Vimpelissä on paljon voimaan ja vetoa. Urheiluseura Vimpelin Veto niittää mainetta pesäpallossa. Myös Vimpelin Hiihtoseura tarjoaa oivat mahdollisuudet harrastamiseen.

Vimpelin Lakeaharjulla sijaitseva laskettelurinne Lakis on tunnettu virkistyspaikka. Hiihdä, laskettele tai heitä frisbeegolfia kauniissa maisemissa! Täältä näet laakeat eteläpohjalaiset maisemat, joten paikka on pienenkin vierailun arvoinen.

Vimpeli kykenee tarjoamaan asukkailleen hyvät julkiset ja yksityiset peruspalvelut. Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:n kautta kunnalla on 130 vuokra-asunnon tarjonta.

Vimpelissä asutaan väljästi ja lähellä luontoa. Oman kodin rakentajalle tarjotaan runsaasti tilavia ja kohtuuhintaisia tontteja.

Elinkeinoelämällemme antaa leimaa vahva metalliteollisuus ja yritteliäisyys. Rannilanmäen teollisuusalueelle on muodostunut paikallinen teollisuuskeskittymä. Vimpelissä on noin 300 yritystä. Yrityselämämme lippulaiva ovat luonnollisesti Ruukin Vimpelin tehtaat, mutta lukumääräisesti suurin osa yrityksistä kuuluu henkilöstöltään ja liikevaihdoltaan pienyritysten luokkaan.

Yritystemme ja yritteliäisyytemme lisäksi meidät tunnetaan myös totta kai Vimpelin Vedosta, Pyöreästä kirkosta, Saarikentän pesäpallostadionista ja Lakeaharjun laskettelukeskuksesta. Vimpeli tunnetaan myös Reserviupseerikoulun edeltäjän, Vimpelin Sotakoulun kotipaikkana. Paikallista historiaa vaalitaan museoalueellamme.

Vimpeli sijaitsee Kantateien 68 varrella, joten liikenneyhteydet ovat hyvät. Tervetuloa Vimpeliin!